5 تیر روز جهانی مبارزه با مواد مخدر
عوامل افزایش اعتیاد در کودکان و نوجوانان
یک کارشناس ارشد روانشناسی بالینی در اینباره میگوید: عواملی همچون بحرانی بودن سنین نوجوانی، افزایش دسترسی، کاهش قابل توجه قیمت، نگرش مثبت نسبت به مصرف، ادراک پایین خطر و… در افزایش مصرف مواد در این گروه جمعیتی دخیل دانسته شدهاند. همچنین علاوه بر مواد غیرقانونی داروهای تجویز شده دارای پتانسل سوءمصرف همچون ترامادول، ترکیبات حاوی کدئین، بنزودیازپینها و… نیز به قصد تجربه سرخوشی از طرف برخی کودکان و نوجوانان مورد مصرف قرار میگیرد و منجر به وابستگی به خود این داروها یا پیشروی به سمت مصرف مواد سنگینتر میشوند.
“محمد ترکمان” میافزاید: مصرف مواد در کودکان و نوجوانان با مجموعهای از آسیبها و مشکلات حوزه سلامت عمومی همچون اختلالات رفتاری و روانی و بیماریهای منتقله از راه جنسی همراه است. به علاوه شروع مصرف مواد از دوره کودکی و نوجوانی به شدت عوارض اجتماعی ناشی از مصرف را تشدید کرده و مانع شکلگیری مهارتهای لازم برای یک زندگی مولّد میشود.
اینک، سؤال و نگرانی اساسی مردم از مسئولان نهادهای دولتی و خصوصی این است: برای پیشگیری از اعتیاد کودکان و نوجوانان حداقل در سطح تدوین برنامههای آموزشی که هزینه مالی زیادی ندارد و از درگیریها و کشمکشهای امنیتی و سیاسی به دور است، چه برنامهای دارید؟ آموزشهایی که با تکیه برتحقیقات علمی، عوامل خطر و روشهای پیشگیری و مقابله را مشخص کند، به صورت مؤثر و هماهنگ اجرا شود و تا سالیان دراز تداوم یابد! در این راستا یکی از برنامههای مفید شناسایی کودکان و نوجوانان در معرض خطر سوء مصرف مواد (با گرایش مثبت نسبت به مصرف مواد) و سایر رفتارهای پرخطر باید از دغدغههای اساسی متولیان تعلیم و تربیت باشد.
منبع:http://www.salamatnews.com